Sportschool “Chikara”  Oosterhout  

Uitslagen van wedstrijden

Inhoud Agenda Nieuws Uitslagen Fotoboek Budosport Historie Contact Gastenboek
Examens

 Judowedstrijden gehouden op

 15 april te Oud Vossenmeer

Op zaterdag 15 april waren er zelfs vier auto’s nodig om de zeven Judoka’s van Sportschool Chikara en hun supporters en begeleiders veilig te vervoeren naar Oud Vossemeer.


Judovereniging O.V.J.V. organiseerde het jaarlijkse paastoernooi. Sensei Johan van Heugten was erg in zijn nopjes met zoveel deelnemers, nu maar hopen dat er ook veel Chikara Judoka’s het podium gingen halen.


Adam El Hamdi  mocht als jongste Judoka al vroeg aan  zijn wedstrijden beginnen. Adam, zelf pas zes geworden, mocht uitkomen in de leeftijdscategorie tot acht jaar oud. Met vijf tegenstanders beloofde dat een pittige klus te worden. Adam bleek meer dan opgewassen tegen de oudere tegenstanders. Alleen in zijn vijfde tegenstander moest hij zijn meerdere erkennen en hierdoor eindigde hij op een prachtige tweede plaats. Goed gedaan Adam!                                                        

                                                                                                                                                     Rolex Bahaty en Daan Wessels werden in dezelfde poule ingedeeld. Voor Rolex was het alweer even geleden dat hij aan een toernooi mee had gedaan en blijkbaar had hij er zin in. Hij wist zijn trainingsmaat Daan twee keer te verrassen en behaalde een keurige tweede plaats. Daan vocht goed  en werd netjes derde. Femke Aarden kwam uit in een poule van drie Judoka’s. Haar tegenstanders met bruine en blauwe band leken verder te zijn maar Femke heeft de afgelopen tijd flink getraind voor de wedstrijden. En dat was te zien ook. Het was spannend en uiteindelijk was er een extra partij nodig om te bepalen wie nummer 1 zou worden. Knap hoor Femke, met mooi judo heb je een terechte eerste plaats bereikt. De laatste Chikara deelnemer was Niels Raaymakers. Bij de Senioren kwam hij uit tegen drie tegenstanders. Niels had het zwaar zaterdag. Hij wist één van zijn drie wedstrijden te winnen en dat leverde hem een mooie derde plaats op. Goed gedaan Niels. Met twee eerste plaatsen, twee tweede plaatsen en twee derde plaatsen kon de thuisreis met gepaste trots worden ondernomen

Estelle Deelen was de volgende Chikara vertegenwoordigster. Het voorgaande toernooi was zij zeer zwaar ingedeeld maar vandaag had zij tegenstanders die haar veel beter lagen. Estelle wist al haar wedstrijden te winnen, en met een stralende glimlach kon zij het podium op het hoogste platform beklimmen. Keurig gedaan Estelle.                                                                                                               


De scheidsrechter wijst Adam als winnaar aan

Johan Bareel had meer pech. Hij was ingedeeld in een poule van vijf Judoka’s die al wat verder waren dan hij zelf. Ondanks zijn inzet en doorzettingsvermogen waren zijn tegenstanders hem vandaag de baas. Goed gevochten Johan en de volgende keer gaat het vast beter.

Rolex Bahaty en Daan Wessels werden in dezelfde poule ingedeeld.

Voor Rolex was het alweer even geleden dat hij aan een toernooi mee had gedaan en blijkbaar had hij er zin in. Hij wist zijn trainingsmaat Daan twee keer te verrassen en behaalde een keurige tweede plaats.

Daan vocht goed  en werd netjes derde. Femke Aarden kwam uit in een poule van drie Judoka’s. Haar tegenstanders met bruine en blauwe band leken verder te zijn maar

Femke heeft de afgelopen tijd flink getraind voor de wedstrijden. En dat was te zien ook. Het was spannend en uiteindelijk was er een extra partij nodig om te bepalen wie nummer 1 zou worden. Knap hoor Femke, met mooi judo heb je een terechte eerste plaats bereikt.

De laatste Chikara deelnemer was Niels Raaymakers. Bij de Senioren kwam hij uit tegen drie tegenstanders. Niels had het zwaar zaterdag. Hij wist één van zijn drie wedstrijden te winnen en dat leverde hem een mooie derde plaats op. Goed gedaan Niels. Met twee eerste plaatsen, twee tweede plaatsen en twee derde plaatsen kon de thuisreis met gepaste trots worden ondernomen.


Estelle met een stralende glimlach op de eerste plaats

Niels super geconcentreerd in zijn tweede partij

 Judo toernooi in Berendrecht (B)

Zondag 26 maart 2017

 20 juni 2015

Judovereniging Berendrecht in België organiseerde op zondag 26 maart een sterk bezet Judotoernooi.  Sensei Johan van Heugten ging met zes Judoka’s op pad om hieraan deel te nemen.  

De Chikara sporters waren vooraf  ingelicht over het hoge niveau van dit toernooi maar van extra spanning was niets te merken, maar dat veranderde al snel na de eerste wedstrijden.


De eerste twee Judoka’s die in actie mochten komen, waren grappig genoeg de jongste en oudste deelnemer namens Chikara. Jesse van Spaandonk, senior lid en in het bezit van de tweede Dan Judo mocht uitkomen tegen twee tegenstanders. Dit betekent vier wedstrijden. Het werd een uitputtingsslag. Met twee winstpartijen en tweemaal verlies deed Jesse het erg goed.

Een mooie derde plaats was zijn deel. Adam El Hamdi had drie tegenstanders. Adam wist twee van zijn drie partijen te winnen, en daardoor mocht hij de tweede plaats op het podium  beklimmen.                     

De volgende twee Judoka’s waren Estelle Deelen en Johan Barel. Johan en Estelle werden beiden ingedeeld in een poule met zes deelnemers en dat betekende vijf zware wedstrijden. Beiden hadden vijf tegenstanders met meer ervaring en veel hoger e banden. En toch…..  Estelle wist één wedstrijd te winnen en Johan zelfs twee. Hierdoor werd Estelle vijfde en Johan vierde. Wauw, wat ontzettend goed gedaan, kanjers.

De laatste twee Chikara Judoka’s waren Femke Aarden en Daan  Wessels.  Femke had in haar poule slechts één andere tegenstandster maar wel een bekende. In een recent toernooi in Loenhout had Femke al van haar verloren. Ze had dus wat recht te zetten, en dat deed Femke ook.  

Al haar partijen wist zij door slim Judo mooi te winnen. Een verdiende eerste plaats was haar deel, keurig gedaan Femke!  

Daan had het vandaag wel erg zwaar getroffen. Daan , nog net veertien jaar, was ingedeeld in een poule van vijftien tot achttien jaar. Hij verkocht zijn huid duur maar moest met de derde plek genoegen nemen.  Toch wist hij alles weer mooi te relativeren. Over twee maanden ben ik vijftien, kan ik alvast mooi wennen en weet ik waaraan we werken moeten.  Een prachtige instelling Daan, je Sensei  is trots op je.                                   

De Judoka’s van Chikara hebben de volgende activiteit al op de kalender staan. Op Paaszaterdag gaan we deelnemen aan het Judotoernooi  in Oud Vossemeer van de plaatselijke vereniging . Natuurlijk houden wij u daarvan op de hoogte.

Jesse op een keurige derde plaats.

Ook Daan was netjes derde

Op zondag 19 februari ging Sensei Johan van Heugten met drie Judoka’s op pad om deel te nemen aan het Yoshi Kwai Judotoernooi te Borgerhout in België. Johan Bareel, Femke Aarden en Daan Wessels gingen een poging doen om de prijzen mee terug te nemen naar Oosterhout.


Johan Bareel mocht als eerste van de drie aantreden. Johan werd als startende Judoka ingedeeld bij ervaren wedstrijdvechters. Johan, dragen van de witte band, mocht strijden tegen twee gele banden, een oranje banddrager en zelfs een tegenstander met een groene band. Tegen deze ervaren tegenstanders liet Johan zien dat hij  enorme stappen heeft gezet in het afgelopen half jaar. Sensei van Heugten was erg trots op hem en op de vijfde plaats die Johan behaalde.


Femke Aarden had slechts één tegenstander, maar wel één van formaat. De beide dames moesten in drie wedstrijden uitmaken wie van hen de beste was. Femke wist haar eerste wedstrijd te winnen met een keurige houdgreep. De tweede partij was verrassend. Met een zeer snelle schouderworp wist haar tegenstander Femke te verrassen.  De derde partij moest de uitkomst brengen. Femke liet zich nu niet overrompelen en won opnieuw door een fraaie houdgreep. Een welverdiende eerste plaats was haar deel. Keurig gedaan Femke, ga zo door.


Daan was de laatste van de Oosterhoutse Judoka’s die de tatami mocht betreden. Met vier tegenstanders had hij een zware poule getroffen maar dat had Daan al vaker meegemaakt.

Daan wist al zijn wedstrijden te winnen, wat hem een welverdiende eerste plaats opleverde. Met name zijn tweede partij was erg indrukwekkend. Daan merkte dat hij rechtshandig bij deze tegenstander niet veel ging bereiken. Dan is soms de oplossing heel eenvoudig maar erg verrassend, dan ga je linkshandig  verder. Voor zijn tegenstander dit echt door had, had Daan de wedstrijd al gewonnen. Prima gedaan Daan, echt een actie voor jou.


Twee eerste plaatsen en een fantastische vijfde plaats. Sensei van Heugten zal trots op dit toernooi terugkijken.

Johan mag trots zijn op zijn vijfde plaats

Sensei van Heugten met de twee winnaars op het podium

 Judowedstrijden gehouden op

 19 februari te Deurne (Borgerhout) (B)

Judo-toernooi Loenhout (B) Shinomaki

Zondag 5 maart 2017

     Soms ben je met drie personen op pad, maar op 5 maart was de groep Chikara reizigers veel      groter.

     Zeven judoka’s, veel familie en begeleiders.

     In totaal zo’n 25 personen waren afgereisd naar Loenhout in Belgie.

    

     De judoka’s gingen deelnemen aan het toernooi van judoclub  Shinomaki.

     De begeleiders gingen aan de slag als scheidsrechter, jury in de wedstrijdorganisatie en de      ouders waren druk met ‘t aanmoedigen en genieten van ‘n gezellige judodag.

    

     Adam en Arda vonden ‘t weer erg spannend, omdat ze nog niet zolang bezig zijn.

     Daarom was dit toernooi ideaal om te bekijken wat ze kunnen.

     Adam en Arda eindigden keurig op een derde plaats in hun poule.

     Dat smaakt zeker naar meer en we hopen dat deze  twee kerels vaker mee op pad gaan.

    

     Estelle en Sen werden in dezelfde poule ingedeeld.

     Deze twee enthousiaste strijders gaven alles wat ze in huis hadden.

     Estelle eindigde op de derde plaats en Sen op de vierde.

     Een keurig resultaat, jullie Sensei is supertrots op jullie !!!!

      

     Johan Barel werd in ‘n zware poule ingedeeld.

     Hij wist goed stand te houden tegen ervaren judoka’s.

     Zo goed zelfs, dat hij eindigde op de tweede plaats.

    

     De Chikara judoka’s wilden op dit toernooi nieuwe technieken uitproberen.

     Zo wist Femke Aarden haar wedstrijd tegen ‘n zwarte bander te winnen.

     Doel van de dag bereikt en ‘n keurige derde plaats behaald.

    

     Daan had slechts een tegenstander, waar hij vijf keer tegen moest uitkomen.

     De einduitslag was  vier keer winst voor z’n tegenstander en een keer winst voor Daan.

     De laatste partij gaf Daan op,omdat hij zich te ziek voelde om verder te strijden.

     Misschien was dat dan ook de reden dat hij na de gewonnen eerste partij, ondanks het      goede judo, geen winst meer

     boekte. Maar goed gedaan hoor Daan !!!


 Judowedstrijden gehouden op

 7 oktober Ridderkerk en Vlissingen

Drie keer goud voor Sportschool Chikara.


Het was een druk weekeinde voor de Judoka’s van Sportschool Chikara. Op zaterdag 7 oktober ging Sensei Johan van Heugten met zes Judoka’s op pad naar Ridderkerk om deel te nemen aan het toernooi van Judovereniging To-Utchi.


Assistent Raymond ging met Daan Wessels naar de Open Zeeuwse Kampioenschappen te Vlissingen.


Het Judo toernooi in  Ridderkerk was eigenlijk een experiment met een nieuw wedstrijdsysteem.  Speciaal voor Judoka’s tot twaalf jaar die pas begonnen zijn, probeerde men dit nieuwe systeem uit. Alle wedstrijden duurden twee minuten, zodat alle deelnemers evenveel aan bod kwamen.


Na een centraal signaal voor einde wedstrijd ging de wedstrijdleider met de twee deelnemers samen bekijken welke Judoka de overwinning had verdiend. De bedoeling hiervan was om de jonge Judoka’s bewuster met de wedstrijden bezig te laten zijn. Of deze opzet voor herhaling vatbaar is, zal na een grondige evaluatie nog gaan blijken.


De Judoka’s van Chikara beviel het wel. Alle zes behaalden zij het podium. Estelle Deelen, Adam El Hamdi en Ibrahim Borzov  werden eerste in hun Poule. Johan Barel en Zümra Temirci behaalden het zilver. Eren Temirci mocht een medaille ophalen voor de derde plaats. Een prachtig resultaat waar Sensei van Heugten terecht trots op is.    


                                         


Daan Wessels ging met assistent trainer Raymond op pad naar Vlissingen.

Daan, een Judoka met meer wedstrijdervaring ging daar deelnemen aan de Zeeuwse Open Kampioenschappen. Het was voor Daan de eerste keer in de klasse – 18 jaar.

Hier waren de internationale wedstrijdregels van kracht. Bij winst gaat een Judoka door, bij verlies is er één herkansing. Het kon dus snel voorbij zijn. Daan verloor helaas zijn eerste partij maar wist zich in de herkansingsronde staande te houden.

Het niveau was erg hoog op dit toernooi. Erg knap dat Daan als vijftien jarige  in zijn eerste jaar  in de -18 klasse zo mee kon draaien. Dat biedt mogelijkheden voor de toekomst.

 

 Judowedstrijden gehouden op

 19 november te Rillaar, België

Twee podiumplaatsen voor Sportschool Chikara

in Rillaar België.


Sensei van Heugten stond op zondag 19 november klaar om met vier Judoka’s te vertrekken naar het Plaatsje Rillaar vlak bij Aarschot in België. Daar gingen de jeugdjudoka’s van Chikara deelnemen aan het toernooi van judovereniging Kibo. Sensei van Heugten had zijn Judoka’s al verteld dat het er pittig aan toe kon gaan, en dat bleek maar al te waar te zijn.


Adam El Hamdi kwam als eerste aan de beurt. In België wordt er  meer met kracht dan technisch gevochten en dat was nieuw voor Adam. Hij moest even wennen maar vocht dapper terug. Zo goed zelfs dat een hele mooie derde plaats wist te bemachtigen.

Estelle Deelen was  de tweede Oosterhoutse Judoka die de tatami op mocht. Zij liet zien dat de aanhouder toch kan winnen. In haar eerste partij kwam zij op achterstand maar door goed vol te houden wist zij toch met een houdgreep te winnen op Ippon. De tweede partij ging iets makkelijker, ook houdgreep en de volle winst voor Estelle. In haar derde partij moest zij aantreden tegen de uiteindelijke nummer 1. Deze wedstrijd verloor zij helaas maar Estelle mocht het zilver meenemen naar Oosterhout

Johan Barel mocht na een zware val in zijn eerste partij al langs de E.H.B.O. Johan kon het toernooi toch vervolgen en wist in het Belgische geweld een mooie vierde plaats te bemachtigen. Goed gedaan Johan.

Daan Wessels moest lang wachten.  Om half drie kon hij pas aan zijn wedstrijden in de klasse tot 18 jaar beginnen. Het publiek was er maar eens goed voor gaan zitten want deze jonge mannen weten meestal wel spektakel te leveren. Daan is dit jaar nieuw in de klasse tot achttien jaar en deze overgang wordt als één van de zwaarste overgangen beschouwd. Knap dat Daan zich direct staande weet te houden in deze klasse.

Dit toernooi was zijn doel om in zijn wedstrijden weer het initiatief te nemen en zijn wil aan de tegenstander op te leggen. Dit lukt steeds beter, nog niet genoeg voor een podiumplaats maar dat komt vanzelf als Daan zo blijft vechten. Zijn trainers zijn erg trots op hem, goed gedaan Daan.

De volgende activiteiten van Sportschool Chikara zijn op 26 november het toernooi in Loenhout België en op 17 december een examen training voor de senioren


Estelle heeft haar tegenstander in een stevige houdgreep

Adam in gevecht met zijn veel grotere tegenstander

De 4 deelnemers samen op de foto

 Judowedstrijden gehouden op

 31 maart 2018 te Oud-Vossemeer

Voor de Judoka’s van Sportschool Chikara is het toernooi van Judovereniging O.V.J.V. op de zaterdag voor Pasen een traditie. Ook dit jaar ging Sensei Johan van Heugten met zes Judoka’s naar Oud Vossemeer in Zeeland om zoveel mogelijk prijzen te bemachtigen. Met vier Judoka’s die uiteindelijk op het podium mochten plaatsnemen, was deze missie zeker geslaagd.


Van de Chikara sporters was het voor Khalid en Mohammad de eerste keer dat zij aan wedstrijden gingen deelnemen. Voor Ibrahim was het de tweede keer dat hij meedeed aan een toernooi. Omdat Khalid al wat ouder is, moest hij strijden tegen Judoka’s met veel meer ervaring. Dan is het erg knap dat Khalid de derde plaats bereikte. Dat is een mooi resultaat in je eerste toernooi. Mohammad had de pech dat hij in een grote poule met vijf tegenstanders geplaatst was.


Mohammad wist zelfs een wedstrijd te winnen. Hij behaalde een keurige vijfde plaats. Ibrahim had veel geleerd tijdens zijn vorige toernooi. Hij begon fanatiek aan zijn eerste wedstrijd en met een mooie beenworp wist Ibrahim te winnen. Hij wist in zijn tweede partij zelfs twee keer te scoren, met een worp en een houdgreep. Omdat Ibrahim ook zijn derde partij gewonnen had, mocht hij de beker voor de eerste plaats in ontvangst nemen. Prima gedaan, Ibrahim.


Johan Barel heeft al meer wedstrijd ervaring maar dat hebben zijn tegenstanders ook. In de eerste wedstrijd wisten beiden Judoka’s niet te scoren. De scheidsrechter moest beslissen en omdat Johan een waarschuwing had gekregen, ging de winst naar zijn tegenstander. Tijdens de tweede wedstrijd van Johan zat het niet mee en was het zelfs even noodzakelijk dat hij door de E.H.B.O – er geholpen werd. Misschien dat dit van invloed op het resultaat was, want Johan verloor de tweede en derde partij. Hij mocht toch nog de derde plaats op het podium beklimmen. Goed gedaan, Johan.
Ibrahim probeert zijn tegen stander met een beenworp te verrassen

Daan komt normaal uit in de klasse tot  18 jaar, en dat is als vijftienjarige al behoorlijk pittig. Deze zaterdag pakte het even heel anders uit.

Bij het indelen van de poules bleek er voor Daan geen gelijkwaardige tegenstander te zijn. Zijn leeftijdsgenoten waren veel kleiner en lichter. De organisatie vroeg Daan dan ook of hij in de klasse boven achttien jaar ( de senioren ) wilde uitkomen. Geen probleem.

Zo werd Daan ingedeeld in dezelfde poule als Niels, zijn trainer. Daan wist in deze klasse zelfs een partij te winnen en wist een keurige vierde plaats te bemachtigen. Niels wist  twee wedstrijden te winnen en werd hierdoor derde. Een plaats op het podium was een mooi resultaat.Daan in gevecht met zijn trainer Niels

 Judowedstrijden gehouden op

 22 september 2018 te Wouw

Copyright Chikara

webmaster@chikara-judo.nl


 Judowedstrijden gehouden op

 29 september 2018 te Ridderkerk

Enkele judoka’s van Sensei Johan van Heugten hebben op

zaterdag 29 september Chikara leden deelgenomen aan het

toernooi te Ridderkerk.


In Ridderkerk waren Estelle Deelen, Ibrahim Borzov en Daan

Wessels op ’t judotoernooi aanwezig om de eer van Chikara

hoog te houden.

Estelle begon als eerste judoka en ging “ als ’n speer “ er tegenaan.


Zij wist alle wedstrijden met verschillende staande en liggende

technieken te winnen. En daardoor kwam ze op ’t erepodium

op de eerste plaats te staan en mocht ’n prachtige trofee in

ontvangst nemen.


De tweede Chikara judoka was Ibrahim Borzov.

Hij zat in ’n poule die  uit zes judoka’s bestond. Hij moest vijf keer aantreden

en uiteindelijk werd hij beloond met ’n tweede plaats.

’n Glunderende Ibrahim mocht ’n prachtige bokaal mee naar

huis nemen.


Junior Daan Wessels overtrof alle verwachtingen.

Voor de wedstrijden die hij draaide had hij ’n paar seconden nodig.

Even groeten en…..de tegenstander lag op de mat met ’n schitterende heupworp

( koshi- guruma )

Alle wedstrijden won hij met 10 punten. Ook Daan mocht zich gelukkig prijzen met ’n eerste plaats.

Sensei Johan van Heugten was supertrots over de geleverde prestaties van zijn

leerlingen. ‘n Dikke proficiat !!!

Geweldige judoprestaties bij  sportschool Chikara


Enkele judoka’s van Sensei Johan van Heugten hadden op

zaterdag 22 september deelgenomen aan ’n toernooi in Wouw.


In Wouw wist Johan Barel de eerste partijen goed door te komen.

Helaas had hij bij de laatste wedstrijden ’n beetje pech, maar wist desondanks toch de

4de plaats te bereiken.


Senior Niels Raaijmakers was tijdens de wedstrijden superscherp.

Hij zat in ’n poule van vijf judoka’s en wist van vier personen te

winnen. Daardoor bereikte hij op ’t podium ’n knappe 2de plaats.