Sportschool “Chikara”  Oosterhout  

Nieuwsflits

Inhoud Agenda Nieuws Uitslagen Fotoboek Budosport Historie Contact Gastenboek
Informatie

Copyright Chikara ©

webmaster@chikara-judo.nlChikara Judo en Jiu Jitsu Nieuws.

Een oude traditie in ere hersteld

PINKSTEREN 2016


De oudere leden van Sportschool Chikara weten het  nog goed hoe het was, een trainingsweekend in attractiepark Slagharen. Dat waren nog eens mooie tijden. Die mooie herinneringen en spannende verhalen waren de aanleiding dat Sensei  Johan van Heugten met de assistent-trainers van Chikara besloten dat dit evenement weer op de kalender hoorde te komen.


Tijdens het Pinksterweekeinde was het dan zo ver. Op zondag 15 mei verzamelden de sporters van Chikara bij het clubgebouw van de Maria scoutinggroep in Oosterhout. Eerst werden de slaapplaatsen in orde gemaakt, luchtbedden opgepompt en tassen uitgepakt. De Judo en Jiu Jitsu pakken werden al klaar gelegd voor de eerste training,  natuurlijk allemaal even anders dan anders.  De training werd afgesloten met vechtbal. Een spel wat men bij Chikara had opgepikt bij de Open Zeeuwse kampioenschappen. Dat leverde veel hilariteit en plezier op.Na een gezellige lunch stond voor de middag een spelprogramma klaar.  Er kwamen diverse behendigheids- en stoeispelletjes aan bod. Duidelijk anders dan de Chikara sporters gewend waren maar ze wel op een andere manier moesten samen werken. De avond begon met een lekkere maaltijd en waar kun je de jeugdleden meer plezier mee doen dan frietjes. Dat was even smullen. Omdat we toch op een scouting terrein waren, bood dat de gelegenheid om eens een mooi kampvuur te bouwen. Eerst leerden de Judoka’s en Jiu Jitsuka’s om zelf vuur te maken, en dat is nog niet makkelijk. Het programma van de zondag werd afgesloten met een leuke quiz bij het kampvuur. De leden van Chikara moesten laten zien wat zij van de geschiedenis van hun sportschool en van de leden wisten. Daarna werd de zondag gezellig aan het kampvuur afgesloten. Eén  voor één zocht iedereen zijn slaapzak op om de volgende dag weer fit op de mat te kunnen staan.De maandag startte met een stevig ontbijt, en daarna snel de Judo en Jiu Jitsu pakken aan voor de tweede training.  Dat was voor sommige jeugdleden even zwaar, na een gezellige nacht maar iedereen wist zich er goed door heen te slaan. Na de lunch waren de ouders van de jeugdleden welkom. Er stonden onderlinge wedstrijden op het programma. Het was heel grappig dat na zo’n gezellig en verbroederend weekend er zo fanatiek gevochten werd. Na de wedstrijden, volgde er een officiële prijsuitreiking  Er was zelfs een speciale wissel  trofee gemaakt door Cees van Praat voor de positiefste deelnemer van het Chikara weekend.  Jasper de Leeuw was de winnaar van deze mooie prijs. Met een mooie groepsfoto werd het Chikara Judo en Jiu Jitsu weekend afgesloten eb gingen de deelnemers moe maar voldaan naar huis. De deelnemers en organisatie waren het eens dat het zeker een vervolg verdiend                                                                                                                   

Voor meer foto’s, kijk in fotoboek 3

4 juni 2016

Kennismaking Budo sporten

Winkelcentrum Zuiderhout - Oosterhout

Om half tien stonden er al vijf Chikaraleden, met hun Sensei, klaar bij activiteitencentrum de Slotjes. Niet om naar een toernooi af te reizen, die dag bleven zij dichter bij huis. Het reisdoel was het winkelcentrum Zuiderhout. Daar werd het pleinfeest gehouden, en de organisatie had Sportschool Chikara uitgenodigd om het publiek kennis te laten maken met de Judo en Jiu Jitsu sport. Daarvoor moest wel even de complete Judomat worden verplaatst, maar voor de sterke sporters van Chikara was dat geen punt. Even de spieren aan het werk, dat zijn de Chikara-sporters wel gewend.


In een leegstaand winkelpand was de mat al snel opgebouwd, zodat alles ruim op tijd voor de demonstraties klaar was. De vaste volgers van het Chikara Judo en Jiu Jitsu nieuws weten inmiddels dat er dan begonnen wordt met een stevige warming up. Sensei van Heugten kon via de geluidsversterking het publiek duidelijk het doel van al de oefeningen uitleggen, en dat werd duidelijk gewaardeerd. Doordat er een gevarieerd gezelschap Judoka’s en Jiu Jitsuka’s meedeed, was het voor de toeschouwers heel interessant. Het ontwapende van een oefengevecht tussen twee jonge Judoka’s van vijf en zes jaar oud, is meer een  vrolijk en enthousiast gebeuren. Van de senioren wedstrijden sprongen de vonken af en toe echt af. Daar werden zelfs offerworpen en meer gevorderde worpen gedemonstreerd. Ook de Jiu Jitsuka’s konden een goed beeld van hun sport geven. Met name Junior Benjamin liet samen met Sensei van Heugten zien dat de verdediging tegen wapenstok en mes  niet zo eenvoudig is, dan zich laat aanzien.         

De tweede training begon  weer met de warming up, maar meteen daarna gaven Niels Raaymakers en Jari de Hoogh een mooie demonstratie van de Naga - No Kata. Deze Kata is een verplicht onderdeel van het examen voor de eerste Dan ( zwarte band ). Met een luid applaus liet het publiek merken dat ze de inspanningen en vaardigheden van deze ervaren Judoka’s op prijs stelden. Tijdens de tweede training van de dag liet Sportschool Chikara zien dat er niet alleen gevochten wordt op de lessen. Met een demonstratie vechtbal, een behendigheidsspel met een vijf kilo zware bal, lieten ze zien dat stoeispelletjes ook heel leuk kunnen zijn.


                                                         

Het was erg leuk dat Ad van Soos Veronica ook aanwezig was. Hij liet zien dat Judo echt voor iedereen is. Voor Ad niets nieuws, want Sportschool Chikara verzorgt meerdere keren per jaar trainingen voor mensen met een beperking. Gedurende de afronding van de laatste training liet zelfs één van de jonge toeschouwers  zich uitdagen om even mee te doen. Tegen Rolex Bahaty deed hij een oefengevechtje. Vooraf was deze jongen een beetje overmoedig, maar na afloop moest hij toch erkennen dat Judo en Jiu Jitsu meer dan vechten alleen is.  Daar komt toch echt meer oefening en training bij kijken. Na de geslaagde demonstraties was het weer  even echt de handen uit de mouwen. Samen werd alles weer opgeruimd en terug naar de thuis Dojo vervoerd. Sensei van Heugten was enorm in zijn nopjes met de vrijwillige inzet van zijn sporters. Het commentaar van Benjamin was kenmerkend; ach trainen is gewoon leuk en het was enorm gezellig.

Judoka’s van allerlei leeftijden werken mee aan de demonstratie

Jeugdlid Johan houdt Senior Elroy in een stevige houdgreep

Jasper ontvangt de Wisselbokaal voor de positiefste, en meest enthousiaste deelnemer aan dit weekend. Naast hem Cees, de maker van de bokaal.


20- 21 mei 2018

Pinksterweekend

Viering 50 jarig jubileum Sportschool Chikara

Tegen de avond werden de leerlingen getrakteerd op overheerlijke frites en diverse snacks.  Als toetje kregen ze ‘n vla-flip met lekkere aardbeien.

 

‘s Avonds  was er ‘n spannende speurtocht uitgezet op ‘t schiereiland.

Toen iedereen hiervan terugkwam, was ‘t kampvuur inmiddels aangestoken.

Ook hier werden leuke spelletjes gespeeld en werd er heerlijk gesmuld van chips en ijs en frisdrank gedronken.  


Tweede Pinksterdag werden buiten de picknicktafels gezellig klaargemaakt voor ‘t ontbijt.  Hierna volgde er ‘n judo en jiu-jitsu training.

Toen deze was afgelopen, volgde er nog ‘n aantal pittige spelletjes zoals : pijl en boog schieten, autobanden rollen,  balspelen etc.


Op 1ste Pinksterdag werden om half 10 de judoka’s met hun ouders door hem verwelkomd in het scoutinggebouw “ ‘t Dankertje  “ in Oosterhout.

Daarna ging iedereen naar de slaapzaal om alvast hun spulletjes ‘n plaatsje te geven.  De eerste training begon om half 11 tot aan het middageten. Er werd hard en enthousiast gewerkt.

 

Na ‘n heerlijke lunch werd om half twee gestart met ‘t middagprogramma.

Er werden ‘n aantal spelen buiten gedaan, omdat ‘t prachtig en warm weer was.


Om precies 12 uur kwamen twee pizzabezorgers met verschillende soorten pizza’s de Chikara leden verrassen.

Na het smullen van deze lekkernij begon ‘t middagprogramma.

 

Om twee uur werden de ouders ontvangen om ‘t laatste deel van het Pinksterweekend mee te maken.

Dit bestond uit onderlinge wedstrijden, waaraan iedere judoka deelnam.

De eerste prijswinnaars waren :   Adam el Hamdi,  Quentin van der Ven, Estelle Deelen en Khalid Al Hamadi.

Als tweede eindigden :  Ibrahim  Borzov,  Delana Lammerts van Bueren, Vince van Bavel en Johan Barel.

Derde waren  :  Zumra  Temirci, Kenan Genc, Mohamad Al Hamadi en Kjeld Visser.

De sportiviteitsprijs, ontworpen door Kees van Praat, ging naar Khalid Al Hamadi vanwege zijn grote inzet.

 

           

 Bij de afsluiting van dit geweldige Pinksterweekend werden vijf senioren extra gewaardeerd met ‘n grote trofee

 voor hun vele werk, dat ze verricht hadden.

 Sensei Johan van Heugten kan terugkijken op ‘n zeer geslaagd en sportief judoweekend, waaraan iedereen

 met veel plezier zal terugdenken.


Sensei Johan kijkt of alles goed wordt uitgevoerd.


Blijde gezichten van ‘n aantal Chikara leden.


Meer foto’s van dit Pinksterweekend in fotoboek 3

50 Jaar Jubileum Sportschool “Chikara”

Activiteiten Pinksterweekend 20-21 Mei 2018,

Johan van Heugten vierde tezamen met zijn judoka’s en Jiu-Jitsu beoefenaars zijn 50 jarig jubileum. Anders dan bij het 40-jarig jubileum, bood Sensei Johan van Heugten dit keer zijn leerlingen ‘n gratis sportweekend aan.