Sportschool “Chikara”  Oosterhout  

Uitslagen van examens

Inhoud Agenda Nieuws Uitslagen Fotoboek Budosport Historie Contact Gastenboek

Copyright Chikara ©

webmaster@chikara-judo.nl


 Examens Judo en Jiu-Jitsu

Zondag 15 mei 2016

De laatste examens voor de vakantiestop.


Op meerdere momenten per jaar wordt er door Sensei Johan van Heugten een examentraining georganiseerd. Op zo’n ochtend laten de kandidaten aan het publiek zien dat zij in de afgelopen periode veel geleerd hebben en een nieuwe graduatie, dat is een band of een slip te verdienen. Zo ook deze ochtend, dertien examenkandidaten stonden klaar om aan hun examentraining te beginnen.


Voor een aantal kandidaten was het extra spannend. Voor Daan Wessels en Rolex Bahaty was het hun laatste jeugdexamen. Voor hen geen slippen meer maar vanaf nu gaan zij alleen nog maar volle band examens afleggen. Ze horen vanaf nu bij de junioren van Chikara. Het spannende voor Estelle Deelen zat in het feit dat zij twee examens moest doen, één voor de witte band gele slip Judo en één voor witte band blauwe slip Jiu Jitsu. Sinds kort doet zij beide sporten naast elkaar. Het was voor Lucas Visser toch al een speciale dag, hij was immers jarig, en dan nog op je verjaardag examen doen maakt het extra speciaal. Tijdens een examentraining wordt er volgens een vaste volgorde gewerkt; eerst de warming up, dan de grondtechnieken, daarna de staande technieken of worpen en tot slot de overnames en combinaties. Dit zijn meer wedstrijd gerichte technieken.

De jongste kandidaten; Adam El Hamdi en Arda Sahin lieten dat de houdgrepen  voor hen geen probleem meer waren. Ook Estelle Deelen, Johan Barel en Sen van der Klugt kwamen met vlag en wimpel door dit onderdeel. Daan, Rolex en Lucas lieten zien dat zij dertien houdgrepen, zowel links als rechts uitgevoerd, beheerstern. Bij het grondwerk Jiu Jitsu bestaat uit het stoten en trappen.  Kjeld Visser, Yannick Deelen, Estelle Deelen en Delana Lammerts van Buren hadden hier geen problemen mee.  


De staande technieken bij de Jiu Jitsu sport zijn de verdediging tegen een aanval met het mes of een stok.  Onze kandidaten wisten met de aanvallen wel raad. Bij de Judo sport houden de staande technieken de verschillende worpen in. Hoe hoger de band of slip, des te meer technieken een kandidaat moest laten zien. Voor de groene band van Daan Wessels houdt dat meer dan twintig technieken in, zowel linkshandig als rechtshandig uitgevoerd. Een hele klus maar voor Daan verliep het prima. Ook de andere Judoka’s beheerstem hun technieken prima. Na de pauze lieten de Judoka’s zien hoe zij zich moesten verdedigen tegen aanvallen van een tegenstander. Op elke techniek moeten zij acht tegentechnieken laten zien en dat deden ze prima.  Het examen werd afgesloten met de uitreiking van de behaalde slippen en banden en natuurlijk de traditionele groepsfoto. Moe maar voldaan gingen de Chikara sporters weer naar huis.Estelle ontvangt voor beide examens de slippen die zij verdient

Yannick en Benjamin samen aan het werk

Lijst met geslaagden:


Judo:                                                                 Jiu Jitsu:

Lucas Visser  Gele band - bruine slip            Kjeld Visser  Gele band – bruine slip

Adam El Hamdi Witte band – blauwe slip      Yannick Deelen witte band – blauwe slip

Estelle Deelen Witte band – gele slip           Estelle Deelen  Witte band – blauwe sip

Sen van der Klugt  Witte band – oranje slip  Delana Lammerts van Buren Witte band-oranje slip

Arda Sahin Witte band – oranje slip

Johan Barel Witte band- oranje slip  

Rolex Bahaty Oranje band

Dan Wessels Groene bandVoor sportschool Chikara stond op zondag 18 december de laatste activiteit  van het jaar gepland. Het sportjaar werd afgesloten met ‘n seniorenexamen.


De kandidaten waren :  Rebecca Twilt, Niels Raaijmakers, Jesse van Spaandonk en Elroy Willart. Zij lieten ‘t publiek en de examencommissie genieten van mooi uitgevoerde kata’s en keurig gedemonstreerde technieken.


‘n Seniorenexamen bestaat uit vele onderdelen en kata’s.

De kandidaten wisselden daarom vaak af, zodat ze tussendoor even ‘n korte adempauze hadden.  Niels Raaijmakers mocht ‘t grootste deel van de training leiden,omdat hij examen deed voor assistent- trainer.


Hij had de touwtjes strak in handen en liet zien, dat lesgeven voor hem geen geheimen meer heeft. Ook tijdens de demonstratie van ‘t aanleren van verschillende technieken kwam hij niet in de problemen.


Na de warming-up mocht Rebecca  ‘t van Niels overnemen.

Zij deed examen voor de tweede Dan jiu-jitsu.

Het grootste deel van ‘t examen vormden de vier Kata’s.

Rebecca begon samen met Rutger met ‘n sterke uitvoering van de E- BO- NO Kata.

Samen met Niels voerde zij ‘n mooie Kime NO Kata uit.

Andy was haar partner in de Goshin Jitsu No  Kata en de Waza No Kata.

Jesse van Spaandonk nam ‘t stokje over door samen met partner NIels ‘n keurig uitgevoerde Naga No Kata te laten zien. De Katame No Kata deed hij samen met Jari.


In deze Kata liet Jesse zien, dat hij de houdgrepen, wurgingen en klemmen tot hoge perfectie beheerste, nodig voor ‘t behalen van de tweede Dan judo.

Elroy was vervolgens aan de beurt. Hij deed examen voor de oranje gordel.

In ‘n vloeiende demonstratie liet hij zien, dat hij de houdgrepen, klemmen  en wurgingen voor deze band prima beheerste. e worpen en combinaties  liet hij samen met Daan zien en dat ging heel goed.

 

Het slot van de examentraining was spectaculair.


Jesse mocht samen met Femke de Heiko uitvoeren .

In twee minuten moesten  de  beide judoka’s in totaal veertig worpen uitvoeren.

Daarna was ‘t de beurt aan Rebecca.

Zij mocht aantreden tegen maar liefst vijf aanvallers. Van alle kanten kwamen ze naar Rebecca. Ze was hen allemaal de baas.

 

Met de uitreiking van de behaalde diploma’s sloot Sensei Johan van Heugten de examentraining af.


Proficiat voor alle geslaagden.

 


 Jeugd Examens voor Judo en Jiu-Jitsu

gehouden op Zondag 18 december 2016

Meer foto’s vindt u in fotoboek 2

 Jeugd Examens voor Judo en Jiu-Jitsu

gehouden op Zondag 6 november 2016

Op zondagmorgen op tijd je bed uit om examen te doen voor de volgende slip of zelfs ‘n hogere band. Dit gebeurt niet elke zondag,maar op 6 november mochten jonge judoka’s en jiu-jitsuka’s laten zien dat ze veel hadden geleerd  tijdens de lessen.

Zo,n examen verloopt altijd volgens ‘n vast programma.


Iedereen start met ‘n goede warming-up die wordt afgerond met ‘t onderdeel Ukemi of wel valbreken. Dat was voor de examenkandidaten geen probleem, ‘t was tijdens de lessen al veel geoefend.  De jiu-jitsuka’s gingen verder met ‘t afweren van ‘t aanvallen van ‘t mes en de stok.

 

Voor Kenan Genc was dat toch even spannend, ‘t was z’n eerste examen.

Ondanks de examenspanning deed hij ‘t heel goed.

Kenan liet zien, dat hij heel goed geleerd had hoe hij zich moest verdedigen tegen ‘n aanval zonder wapens.

Ook Yannick Deelen verdiende ‘n aparte vermelding.

Zij begon met ‘n blessure aan ‘t examen, maar wist ‘t toch vol te houden.

Ze wilde perse  die nieuwe gele band behalen en dat is haar ook gelukt.

 

De kandidaten volgden allen ‘t vaste programma en iedereen deed ‘t prima.

Soms word je tijdens ‘n examen even verrast met nieuwe dingen, maar Sen van der Klugt liet zich daardoor niet verrassen.

Hij wist zelfs de technieken linkshandig uit te voeren, die hij met name rechtshandig had geoefend.

Dat was heel goed gedaan Sen.

Samen met z’n trainingsmaatje Johan Barel lieten ze zien, dat ze veel geleerd hadden.

 

Na alle onderdelen stonden de jonge sporters stralend voor hun Sensei.

Ze ontvingen ‘n nieuwe slip of band.

Na zo’n hectisch examen was iedereen heel blij, dat alle kandidaten weer ‘n stapje verder op hun sportpad waren.

Na ‘n gebruikelijke groepsfoto werd ‘t eamen afgesloten en ging iedereen voldaan huiswaarts.

 

 De geslaagden zijn :


Jui- jitsu   :  


Oranje band  Kjeld Visser.  

Gele groene slip Quentin van der Ven. 

Gele band  Estelle en Yannick Deelen.

Witte band  groene slip  Delana Lammers van Bueren. 

Witte band gele slip  Kenan Genc.

 

Judo    :  


Witte band  bruine slip  Adam El Hamdi. 

Witte band groene slip  Sen van der Klugt,  Arda Sahin en Johan Barel.

                           

Proficiat aan alle geslaagden  !!!!!!

 

  << De foto’s van dit Examen volgen nog >>

Wedstrijden

 Jeugd Examens voor Judo en Jiu-Jitsu

gehouden op Zondag 19 maart 2017

Een band verder of een slip erbij!

Negen Judoka’s en Jiu Jitsuka’s van Sportschool Chikara stonden op zondag 19 maart op met kriebels in hun buik.  Die dag gingen zij examen doen voor hun volgende band of slip, en met al dat publiek erbij is dat zeker spannend.

Om negen uur ’s morgens draaide Sensei van Heugten de deuren van de Dojo aan het Slotjesveld open.  Gezamenlijk werd de tatami  klaargelegd zodat er nog even geoefend kon worden. Op zich iet nodig maar fijn voor het zelfvertrouwen. Ruim voor tien uur was iedereen aanwezig zodat we op tijd konden beginnen. Er werd op twee matten examen afgenomen. Sensei van Heugten nam de Jiu Jitsu examens af en assistent trainer Niels Raaymakers begeleidde de Judoka’s tijdens hun examen.

De examenkandidaten lieten het publiek genieten van een goede demonstratie van hun vaardigheden.  Keurig uitgevoerde technieken en drie netjes uitgevoerde Kata’s zorgden regelmatig voor welverdiend applaus. De twee uur durende examentraining werd afgesloten met een serie oefengevechten, jong tegen oud, Judoka’s tegen Jiu Jitsuka’s, iedereen deed mee.

De Randori’s zijn altijd spectaculair en goed voor veel plezier.  De examencommissie trok zich vervolgens even terug om de resultaten te bespreken en zij kwamen met positief nieuws terug.

Alle kandidaten waren geslaagd. Sensei van Heugten  kon nu overgaan tot het uitreiken van de diploma´s en banden en slippen.  Natuurlijk mocht de traditionele groepsfoto niet ontbreken. Alle kandidaten proficiat, heel goed gedaan.


Kandidaten Judo:

Femke Aarden            Groene band.

Adam El Hamdi          Gele band.

Johan Barel               Witte band met blauwe slip.

Estelle Deelen           Witte band met groene slip


Kandidaten  Jiu Jitsu:


Joris van Bostelen       Blauwe band.

Pascal Mulder             Blauwe band.    

Benjamin Akkermans   Groene band.

Delana Lammerts        Witte band met blauwe slip.

Kenan Genc                Witte band met oranje slip


                                                                                                                                                                                                                                Femke Aarden   Groene band.                                                                                                                    Adam El Hamdi  Gele band.                                                                                                                    Johan Barel  Witte band met blauwe slip.                                                                                          Estelle Deelen    Witte band met groene slip   

Een aantal keer per jaar wordt er door Sportschool Chikara een examenochtend georganiseerd. Zo ook op zondag 25 juni. Acht jeugdleden waren  naar de Dojo aan het Slotjesveld gekomen  om hun Sensei en de toeschouwers te laten zien wat zij in de afgelopen periode geleerd hadden en zo een nieuwe band of slip te verdienen.


Stipt om tien uur startte Sensei Johan van Heugten de examentraining met  een stevige warming – up. Daarna was het de beurt aan de examenkandidaten.  


Per tweetal werden zij naar voren geroepen om hun vaardigheden te laten zien. Er was met acht kandidaten ruim tijd om alle onderdelen aan bod te laten komen. Voor de Judoka’s en Jiu Jitsuka’s een hele klus maar heel fijn voor de toeschouwers.

Zij konden volop genieten van alles wat ze te zien kregen.  Sensei van Heugten kan trots zijn op zijn sporters. Niet alleen beheerste iedereen de technieken goed, ook de uitvoering was van een hoog niveau. Het zelfvertrouwen spatte er vanaf.


Daan Wessels liet prachtige offerworpen zien.

Johan Barel viel op door de keurige uitvoering van zijn combinaties, dit zijn wedstrijdtechnieken.

Quentin van der Ven had zo veel geleerd dat hij een slip extra kreeg.

Estelle Deelen deed twee examens, één voor Jiu Jitsu en één voor Judo. Kenan was veel zelfverzekerder geworden. Ook de overige kandidaten deden het prima.


Alle examenkandidaten ontvingen aan het eind van de examentraining hun nieuwe band of slip van Sensei van Heugten. Met de traditionele groepsfoto werd de examentraining afgesloten.


Judo :

Daan Wessels :           Blauwe band

Johan Barel :              Gele band   

Estelle Deelen :          Witte band - Bruine slip


Jiu-Jitsu :

Kjeld Visser:              Oranje band –groene slip

Delana Lammerts:      Witte band –  bruine slip

Kenan Genc:              Witte band – groene slip

Estelle Deelen:           Gele band – oranje slip

Femke Aarden:           Gele band

Quentin van der Ven:  Gele band – bruine slip

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jiu- Jitsu :                                                                                                                                                                   Kjeld Visser:      Oranje band –groene slip

Delana Lammerts:   Witte band –  bruine slip

Kenan Genc:    Witte band – groene slip

Estelle Deelen :                              Gele band – oranje slip

Femke Aarden:                              Gele band  

Quentin van der Ven:                   Gele band – bruine slip


Jeugdexamens Judo en Jiu Jitsu

Zondag 25 juni 2017

Meer foto’s vindt u in fotoboek 2

Op zondag 8 oktober stonden er weer jeugdexamens gepland. Elf Judoka’s en Jiu Jitsuka’s mochten aan hun Sensei en het publiek laten zien dat zij hun volgende band of slip echt waard zijn.


Elf kandidaten begonnen om tien uur met een pittige examentraining. Gelukkig waren er ook een flink aantal Chikara sporters gekomen om hen te ondersteunen en te helpen. Het was dus een volle tatami. Ook het publiek was volop aanwezig en kon genieten van de demonstraties van de technieken die de sporters geleerd hadden. Na twee uur trainen mochten alle kandidaten hun nieuwe band of slip bij Sensei van Heugten ophalen. Samen trots op de foto en daarna lekker uitrusten.                                                                                     


Judo :

Eren Temirci              Oranje band met groene slip

Johan Barel               Gele band met oranje slip

Estelle Deelen           Gele band

Adam El Hamdi          Gele band met oranje slip

Zümra Temirci           Witte band met gele slip

MaryJane Niedziela    Witte band met gele slip

Manny Niedziela        Witte band met gele slipJiu-Jitsu :

Quentin van de Ven   Oranje band

Delana Lammerts      Gele band

Kenan Genc              Witte band met blauwe slip


    

Jeugdexamens Judo en Jiu Jitsu

Zondag 8 oktober 2017

 Examens Judo en Jiu-Jitsu

Zondag 17 december 2017

De junioren en senioren van Sportschool Chikara weten dat op het moment dat in hun Dojo in activiteitencentrum de Slotjes de kerstboom staat, zij weer aan de beurt zijn om examen te doen. Op zondag 17 december maakten zes kandidaten zich klaar om aan de examencommissie, onder leiding van Sensei van Heugten, te laten zien dat zij de vaardigheden bezaten voor een volgende Kyu (band).


De examentraining van de junioren en senioren van Chikara is elk jaar weer een speciale happening. De Judoka’s en Jiu Jitsuka’s in deze leeftijdscategorie moeten heel wat technieken laten zien om een volgende band te verdienen.

Judoka Imke Wessels en  Jiu Jitsuka Boudewijn Meester deden examen voor hun gele band. Beiden lieten tijdens hun eerste examen aan de examencommissie zien dat ze een goede start met hun sport hebben gemaakt bij Sportschool Chikara. Heel goed gedaan Imke en Boudewijn, een goed begin is het halve werk.


Elroy Willart deed examen voor de groene band Judo. Met keurig uitgevoerde houdgrepen en werptechnieken liet hij zien dat hij een jaar hard getraind had. De glimlach op zijn gezicht liet aan alle toeschouwers zien dat hij enorm genoot van zijn sport, zelfs tijdens een spannend examen.          

Albert van der Zanden moest de commissie overtuigen dat hij de blauwe band Jiu Jitsu waardig was. Verplicht onderdeel van het blauwe band Jiu Jitsu examen is de Kime-No Kata. In deze Kata komen de verdedigingstechnieken aan de orde. Albert liet zien dat hij zich uitstekend kan verdedigen tegen verschillende aanvalsvormen. Voor het publiek zijn de aanvallen met een Katana, een echt lang Japans zwaard, erg mooi om te zien. Met een mooi oefengevecht tegen vier aanvallers sloot Albert zijn examen keurig af, prima gedaan.                                                                                                      


Raymond Wessels begon gespannen aan zijn examen voor de eerste Dan Judo (zwarte band). Na een periode met zware fysieke omstandigheden, kon hij laten zien dat hij weer helemaal “terug “ was. Na het uitvoeren van de Naga-No Kata, viel de spanning geleidelijk van hem af.  

Tijdens de knappe demonstratie van combinaties en overnames, echte wedstrijdtechnieken, kwam ook bij hem de glimlach weer op zijn gezicht. Sensei Johan van Heugten is erg trots dat Raymond  ondanks alles, vol heeft gehouden. Een knappe prestatie en nu op naar de 2e Dan.


Voor Jari de Hoogh was het een drukke ochtend. Jari deed examen voor de derde Dan Judo. Hiervoor moest hij drie Kata’s uitvoeren, de Naga-No Kata (de werptechnieken), Katame-No Kata (controle technieken), Gonosen-No Kata (overname technieken). De examencommissie was van mening dat hij dit zeer goed deed en hij de derde Dan Judo meer dan waard was. Een goede ochtend voor Sportschool Chikara.                                                                 

Boudewijn verdedigt zich tegen een aanval van Rebecca

Sensei van Heugten was zichtbaar blij met de behaalde resultaten en slot na het uitreiken van de banden en diploma’s de examentraining trots af. Tijdens de feestdagen hebben de sporters van Chikara even vrij maar in het nieuwe jaar wordt er weer vol enthousiasme getraind. Namens Sportschool Chikara wensen wij iedereen fijne kerstdagen en een fantastisch nieuwjaar.


Alle geslaagden op de foto.


Imke laat de vijfde houdgreep zien.


 Examens Judo en Jiu-Jitsu Jeugd

Zondag 28 januari 2018

Een goede start in 2018 tijdens het jeugdexamen van 28 januari.


De eerste activiteit in 2018 van Sportschool Chikara was het jeugd- of slippenexamen op zondag 28 januari. Zeven kandidaten mochten hun vaardigheden aan Sensei van Heugten en het aanwezige publiek laten zien om een nieuwe slip aan hun Judo of Jiu Jitsu gordel te verdienen. Dat is elke keer weer een spannende gebeurtenis.


Kjeld, Estelle, Kenan, Ibrahim, Zümra, Khalid en Mohamad waren keurig op tijd aanwezig voor hun examen. Zeven kandidaten betekende dat iedereen ruim aan de beurt zou komen tijdens een examentraining van twee uur. Na een stevige warming up werden eerst de valtechnieken doorgenomen. De voorwaartse rol, achterwaartse rol, plat voorwaarts vallen, het was geen probleem voor de jonge sporters. Zij lieten zien dat zij dit allemaal goed beheersten. De Jiu Jitsuka’s Kjeld, Estelle en Kenan gingen door met de stoot- en traptechnieken. Dat zag er prima verzorgd uit.           

De Judoka’s Ibrahim, Zümra, Khalid en Mohamad lieten tijdens het grondwerk zien dat zij de houdgrepen goed beheersen. Voor Khalid en Mohamad was het toch wel spannend, het was immers hun eerste examen.


De Jiu Jitsu kandidaten gingen door met het verdedigen tegen aanvallen met en zonder wapens. Estelle en Kjeld lieten zien dat zij ook met de moeilijke technieken geen problemen hadden. Moeiteloos wisten zij tijdens een aanval met een mes hun tegenstander met een armklem te ontwapenen. Goed gedaan hoor! Kenan hoefde deze technieken nog niet te laten zien voor het behalen van de bruine slip aan de witte band. Hij liet zien dat hij de vereiste aanvallen met mes en wapenstok goed kon verdedigen.


De judoka’s waren vervolgens aan de beurt om de verschillende werptechnieken te laten zien. Alle vier de kandidaten wisten door goed uitgevoerde beenworpen en heupworpen iedereen te overtuigen dat zij hun nieuwe slip echt waard zijn. Prima gedaan allemaal.  


Aan het eind van de examentraining was er gelukkig ook nog tijd om een echte wedstrijd tegen de Sensei te kunnen vechten. Dat was dikke pret.


De volgende activiteit van Sportschool Chikara staan gepland voor woensdag 31 januari. Tijdens de open dag in activiteitencentrum De Slotjes zal Sportschool Chikara  laten zien hoe de lessen Jiu Jitsu en Judo er in de praktijk uit zien. Iedereen is welkom om te komen kijken en zelfs om mee te doen.


                                                                                                                                  

Estelle laat een keurige armklem zien.


Zümra bezig met de houdgrepen

Trots samen op de foto.


Onze geslaagden :

Judo :

Ibrahim Borzon           Witte band met oranje slip

Zümra Temirci            Witte band met oranje slip

Khalid Al Hamada       Witte band met gele slip

Mohamad Al Hamada  Witte band met gele slip


Jiu-Jitsu :

Kjeld Visser               Oranje band met blauwe slip

Estelle Deelen            Gele band met groene slip

Kenan Genc               Witte band met bruine slip