Sportschool “Chikara”  Oosterhout  

Uitslagen van examens

Inhoud Agenda Nieuws Uitslagen Fotoboek Budosport Historie Contact Gastenboek Wedstrijden

Copyright Chikara ©

webmaster@chikara-judo.nl


 Jeugd Examens voor Judo en Jiu-Jitsu

gehouden op Zondag 19 maart 2017

Een band verder of een slip erbij!

Negen Judoka’s en Jiu Jitsuka’s van Sportschool Chikara stonden op zondag 19 maart op met kriebels in hun buik.  Die dag gingen zij examen doen voor hun volgende band of slip, en met al dat publiek erbij is dat zeker spannend.

Om negen uur ’s morgens draaide Sensei van Heugten de deuren van de Dojo aan het Slotjesveld open.  Gezamenlijk werd de tatami  klaargelegd zodat er nog even geoefend kon worden. Op zich iet nodig maar fijn voor het zelfvertrouwen. Ruim voor tien uur was iedereen aanwezig zodat we op tijd konden beginnen. Er werd op twee matten examen afgenomen. Sensei van Heugten nam de Jiu Jitsu examens af en assistent trainer Niels Raaymakers begeleidde de Judoka’s tijdens hun examen.

De examenkandidaten lieten het publiek genieten van een goede demonstratie van hun vaardigheden.  Keurig uitgevoerde technieken en drie netjes uitgevoerde Kata’s zorgden regelmatig voor welverdiend applaus. De twee uur durende examentraining werd afgesloten met een serie oefengevechten, jong tegen oud, Judoka’s tegen Jiu Jitsuka’s, iedereen deed mee.

De Randori’s zijn altijd spectaculair en goed voor veel plezier.  De examencommissie trok zich vervolgens even terug om de resultaten te bespreken en zij kwamen met positief nieuws terug.

Alle kandidaten waren geslaagd. Sensei van Heugten  kon nu overgaan tot het uitreiken van de diploma´s en banden en slippen.  Natuurlijk mocht de traditionele groepsfoto niet ontbreken. Alle kandidaten proficiat, heel goed gedaan.


Kandidaten Judo:

Femke Aarden            Groene band.

Adam El Hamdi          Gele band.

Johan Barel               Witte band met blauwe slip.

Estelle Deelen           Witte band met groene slip


Kandidaten  Jiu Jitsu:


Joris van Bostelen       Blauwe band.

Pascal Mulder             Blauwe band.    

Benjamin Akkermans   Groene band.

Delana Lammerts        Witte band met blauwe slip.

Kenan Genc                Witte band met oranje slip


                                                                                                                                                                                                                                Femke Aarden   Groene band.                                                                                                                    Adam El Hamdi  Gele band.                                                                                                                    Johan Barel  Witte band met blauwe slip.                                                                                          Estelle Deelen    Witte band met groene slip   

Een aantal keer per jaar wordt er door Sportschool Chikara een examenochtend georganiseerd. Zo ook op zondag 25 juni. Acht jeugdleden waren  naar de Dojo aan het Slotjesveld gekomen  om hun Sensei en de toeschouwers te laten zien wat zij in de afgelopen periode geleerd hadden en zo een nieuwe band of slip te verdienen.


Stipt om tien uur startte Sensei Johan van Heugten de examentraining met  een stevige warming – up. Daarna was het de beurt aan de examenkandidaten.  


Per tweetal werden zij naar voren geroepen om hun vaardigheden te laten zien. Er was met acht kandidaten ruim tijd om alle onderdelen aan bod te laten komen. Voor de Judoka’s en Jiu Jitsuka’s een hele klus maar heel fijn voor de toeschouwers.

Zij konden volop genieten van alles wat ze te zien kregen.  Sensei van Heugten kan trots zijn op zijn sporters. Niet alleen beheerste iedereen de technieken goed, ook de uitvoering was van een hoog niveau. Het zelfvertrouwen spatte er vanaf.


Daan Wessels liet prachtige offerworpen zien.

Johan Barel viel op door de keurige uitvoering van zijn combinaties, dit zijn wedstrijdtechnieken.

Quentin van der Ven had zo veel geleerd dat hij een slip extra kreeg.

Estelle Deelen deed twee examens, één voor Jiu Jitsu en één voor Judo. Kenan was veel zelfverzekerder geworden. Ook de overige kandidaten deden het prima.


Alle examenkandidaten ontvingen aan het eind van de examentraining hun nieuwe band of slip van Sensei van Heugten. Met de traditionele groepsfoto werd de examentraining afgesloten.


Judo :

Daan Wessels :           Blauwe band

Johan Barel :              Gele band   

Estelle Deelen :          Witte band - Bruine slip


Jiu-Jitsu :

Kjeld Visser:              Oranje band –groene slip

Delana Lammerts:      Witte band –  bruine slip

Kenan Genc:              Witte band – groene slip

Estelle Deelen:           Gele band – oranje slip

Femke Aarden:           Gele band

Quentin van der Ven:  Gele band – bruine slip

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jiu- Jitsu :                                                                                                                                                                   Kjeld Visser:      Oranje band –groene slip

Delana Lammerts:   Witte band –  bruine slip

Kenan Genc:    Witte band – groene slip

Estelle Deelen :                              Gele band – oranje slip

Femke Aarden:                              Gele band  

Quentin van der Ven:                   Gele band – bruine slip


Jeugdexamens Judo en Jiu Jitsu

Zondag 25 juni 2017

Meer foto’s vindt u in fotoboek 2

Op zondag 8 oktober stonden er weer jeugdexamens gepland. Elf Judoka’s en Jiu Jitsuka’s mochten aan hun Sensei en het publiek laten zien dat zij hun volgende band of slip echt waard zijn.


Elf kandidaten begonnen om tien uur met een pittige examentraining. Gelukkig waren er ook een flink aantal Chikara sporters gekomen om hen te ondersteunen en te helpen. Het was dus een volle tatami. Ook het publiek was volop aanwezig en kon genieten van de demonstraties van de technieken die de sporters geleerd hadden. Na twee uur trainen mochten alle kandidaten hun nieuwe band of slip bij Sensei van Heugten ophalen. Samen trots op de foto en daarna lekker uitrusten.                                                                                     


Judo :

Eren Temirci              Oranje band met groene slip

Johan Barel               Gele band met oranje slip

Estelle Deelen           Gele band

Adam El Hamdi          Gele band met oranje slip

Zümra Temirci           Witte band met gele slip

MaryJane Niedziela    Witte band met gele slip

Manny Niedziela        Witte band met gele slipJiu-Jitsu :

Quentin van de Ven   Oranje band

Delana Lammerts      Gele band

Kenan Genc              Witte band met blauwe slip


    

Jeugdexamens Judo en Jiu Jitsu

Zondag 8 oktober 2017

 Examens Judo en Jiu-Jitsu

Zondag 17 december 2017

De junioren en senioren van Sportschool Chikara weten dat op het moment dat in hun Dojo in activiteitencentrum de Slotjes de kerstboom staat, zij weer aan de beurt zijn om examen te doen. Op zondag 17 december maakten zes kandidaten zich klaar om aan de examencommissie, onder leiding van Sensei van Heugten, te laten zien dat zij de vaardigheden bezaten voor een volgende Kyu (band).


De examentraining van de junioren en senioren van Chikara is elk jaar weer een speciale happening. De Judoka’s en Jiu Jitsuka’s in deze leeftijdscategorie moeten heel wat technieken laten zien om een volgende band te verdienen.

Judoka Imke Wessels en  Jiu Jitsuka Boudewijn Meester deden examen voor hun gele band. Beiden lieten tijdens hun eerste examen aan de examencommissie zien dat ze een goede start met hun sport hebben gemaakt bij Sportschool Chikara. Heel goed gedaan Imke en Boudewijn, een goed begin is het halve werk.


Elroy Willart deed examen voor de groene band Judo. Met keurig uitgevoerde houdgrepen en werptechnieken liet hij zien dat hij een jaar hard getraind had. De glimlach op zijn gezicht liet aan alle toeschouwers zien dat hij enorm genoot van zijn sport, zelfs tijdens een spannend examen.          

Albert van der Zanden moest de commissie overtuigen dat hij de blauwe band Jiu Jitsu waardig was. Verplicht onderdeel van het blauwe band Jiu Jitsu examen is de Kime-No Kata. In deze Kata komen de verdedigingstechnieken aan de orde. Albert liet zien dat hij zich uitstekend kan verdedigen tegen verschillende aanvalsvormen. Voor het publiek zijn de aanvallen met een Katana, een echt lang Japans zwaard, erg mooi om te zien. Met een mooi oefengevecht tegen vier aanvallers sloot Albert zijn examen keurig af, prima gedaan.                                                                                                      


Raymond Wessels begon gespannen aan zijn examen voor de eerste Dan Judo (zwarte band). Na een periode met zware fysieke omstandigheden, kon hij laten zien dat hij weer helemaal “terug “ was. Na het uitvoeren van de Naga-No Kata, viel de spanning geleidelijk van hem af.  

Tijdens de knappe demonstratie van combinaties en overnames, echte wedstrijdtechnieken, kwam ook bij hem de glimlach weer op zijn gezicht. Sensei Johan van Heugten is erg trots dat Raymond  ondanks alles, vol heeft gehouden. Een knappe prestatie en nu op naar de 2e Dan.


Voor Jari de Hoogh was het een drukke ochtend. Jari deed examen voor de derde Dan Judo. Hiervoor moest hij drie Kata’s uitvoeren, de Naga-No Kata (de werptechnieken), Katame-No Kata (controle technieken), Gonosen-No Kata (overname technieken). De examencommissie was van mening dat hij dit zeer goed deed en hij de derde Dan Judo meer dan waard was. Een goede ochtend voor Sportschool Chikara.                                                                 

Sensei van Heugten was zichtbaar blij met de behaalde resultaten en slot na het uitreiken van de banden en diploma’s de examentraining trots af. Tijdens de feestdagen hebben de sporters van Chikara even vrij maar in het nieuwe jaar wordt er weer vol enthousiasme getraind. Namens Sportschool Chikara wensen wij iedereen fijne kerstdagen en een fantastisch nieuwjaar.


Alle geslaagden op de foto.


Imke laat de vijfde houdgreep zien.


 Examens Judo en Jiu-Jitsu Jeugd

Zondag 28 januari 2018

Een goede start in 2018 tijdens het jeugdexamen van 28 januari.


De eerste activiteit in 2018 van Sportschool Chikara was het jeugd- of slippenexamen op zondag 28 januari. Zeven kandidaten mochten hun vaardigheden aan Sensei van Heugten en het aanwezige publiek laten zien om een nieuwe slip aan hun Judo of Jiu Jitsu gordel te verdienen. Dat is elke keer weer een spannende gebeurtenis.


Kjeld, Estelle, Kenan, Ibrahim, Zümra, Khalid en Mohamad waren keurig op tijd aanwezig voor hun examen. Zeven kandidaten betekende dat iedereen ruim aan de beurt zou komen tijdens een examentraining van twee uur. Na een stevige warming up werden eerst de valtechnieken doorgenomen. De voorwaartse rol, achterwaartse rol, plat voorwaarts vallen, het was geen probleem voor de jonge sporters. Zij lieten zien dat zij dit allemaal goed beheersten. De Jiu Jitsuka’s Kjeld, Estelle en Kenan gingen door met de stoot- en traptechnieken. Dat zag er prima verzorgd uit.           

De Judoka’s Ibrahim, Zümra, Khalid en Mohamad lieten tijdens het grondwerk zien dat zij de houdgrepen goed beheersen. Voor Khalid en Mohamad was het toch wel spannend, het was immers hun eerste examen.


De Jiu Jitsu kandidaten gingen door met het verdedigen tegen aanvallen met en zonder wapens. Estelle en Kjeld lieten zien dat zij ook met de moeilijke technieken geen problemen hadden. Moeiteloos wisten zij tijdens een aanval met een mes hun tegenstander met een armklem te ontwapenen. Goed gedaan hoor! Kenan hoefde deze technieken nog niet te laten zien voor het behalen van de bruine slip aan de witte band. Hij liet zien dat hij de vereiste aanvallen met mes en wapenstok goed kon verdedigen.


De judoka’s waren vervolgens aan de beurt om de verschillende werptechnieken te laten zien. Alle vier de kandidaten wisten door goed uitgevoerde beenworpen en heupworpen iedereen te overtuigen dat zij hun nieuwe slip echt waard zijn. Prima gedaan allemaal.  


Aan het eind van de examentraining was er gelukkig ook nog tijd om een echte wedstrijd tegen de Sensei te kunnen vechten. Dat was dikke pret.


De volgende activiteit van Sportschool Chikara staan gepland voor woensdag 31 januari. Tijdens de open dag in activiteitencentrum De Slotjes zal Sportschool Chikara  laten zien hoe de lessen Jiu Jitsu en Judo er in de praktijk uit zien. Iedereen is welkom om te komen kijken en zelfs om mee te doen.


                                                                                                                                  

Estelle laat een keurige armklem zien.


Zümra bezig met de houdgrepen

Trots samen op de foto.


Onze geslaagden :

Judo :

Ibrahim Borzon           Witte band met oranje slip

Zümra Temirci            Witte band met oranje slip

Khalid Al Hamada       Witte band met gele slip

Mohamad Al Hamada  Witte band met gele slip


Jiu-Jitsu :

Kjeld Visser               Oranje band met blauwe slip

Estelle Deelen            Gele band met groene slip

Kenan Genc               Witte band met bruine slip

 Examens Judo en Jiu-Jitsu

Zondag 13 mei 2018

Jeugdexamens en koffie met gebak.


Op zondag 13 mei lag de tatami in activiteitencentrum De Slotjes om 10.00 uur keurig klaar voor de jeugdexamens van Sportschool Chikara. De ruimte was feestelijk versierd, niet gebruikelijk voor een examenochtend.


Sensei van Heugten had de ( jeugd) leden en hun ouders uitgenodigd om na de training gezellig samen stil te staan bij het feit dat  Sportschool Chikara dit jaar vijftig jaar bestaat. Dat werd een dag vol sport en gezelligheid.

Het programma voor de examenochtend zat behoorlijk vol. Twaalf jeugdleden en drie junioren gingen examen doen om hun volgende slip of band te verdienen. Na de warming up mochten de junioren starten.

De Jiu Jitsuka’s Joris van Bostelen en Benjamin Akkermans lieten het publiek genieten van twee mooie Kata’s; De Kime-No Kata en de Ebo-No Kata. Daan Wessels, Judoka junior startte met de drie eerste series van de Naga – No Kata. Het applaus van het publiek was terecht en ook

Sensei van Heugten was tevreden over de uitvoering.  Nu sloten ook de twaalf jeugdleden aan tijdens de presentatie van hun vaardigheden. De vaste volgorde van onderdelen leidde de kandidaten langs het grondwerk, de staande technieken en de oefengevechten. Alle examenkandidaten wisten de jury en hun Sensei te overtuigen van hun kennis en kunde.

Sensei van Heugten kon trots alle kandidaten hun nieuwe band of slip overhandigen.


50 jaar Sportschool Chikara

Tijdens het nemen van de traditionele groepsfoto nam het team van assistent trainers plotseling de microfoon over om hun Sensei en zijn vrouw even in het zonnetje te zetten. Het is immers een ware prestatie om vijftig jaar lang leiding en les  te geven aan een groep sporters, meneer Johan, bedankt daarvoor. Maar het is een even grote prestatie is het om al vijftig jaar lang op de achtergrond te zorgen dat de administratie verzorgd wordt en dat er voor alle ouders een luisterend oor is, mevrouw Agnes, u als “stille kracht” ook enorm bedankt. De tatami werd snel opgeruimd en de zaal was net zo snel klaar voor een bescheiden feestje. Met een kopje koffie of een glas frisdrank en gebak startte het tweede deel van de dag. Leuk dat ook een aantal oud – leden de moeite hadden genomen om hun Sensei  te komen feliciteren.
Mevrouw en meneer van Heugten werden even in het zonnetje gezet

De kreten weet je nog  …… en o ja toen ….. waren vaak te horen. Het feestelijke deel van de viering van het vijftig jarig bestaan van Sportschool Chikara kent tijdens het Pinksterweekeinde een vervolg . Sensei van Heugten trakteert dan al zijn leden op een spetterend sport en spel weekend in het clubhuis van scouting Mariagroep.

Verdeeld over twee dagen worden er trainingen gegeven, spelletjes gedaan, wedstrijden gevochten en op de eerste plaats veel plezier gemaakt


Alle geslaagden op een rijtje:


Jiu Jitsu


Joris van Bostelen           Bruine band.

Benjamin Akkermans       Blauwe band.

Kenan Genc                   Gele band

Quentin van der Ven       Oranje band met groene slip.

Delana Lammerts           Gele band met oranje slip.


Judo:


Daan Wessels                Bruine band.

Erin Timirci                    Oranje band met blauwe slip.

Adam El Hamdi              Gele band met groene slip.

Johan Barel                   Gele band met groene slip.

Estelle Deelen               Gele band met oranje slip.

Ibrahim Borzon              Witte band met groene slip

Zümra Temirci               Witte band met groene slip.

Khalid Al Hamadi           Witte band met oranje slip.

Mohamad Al Hamdi        Witte band met oranje slip.Op zondag 16 september was ’t  voor de Chikara-leden weer de eerste vrije training en aaneensluitend judo en jiu-jitsu examens na de zomervakantie.

De leerlingen moesten opnieuw even wennen aan de pittige conditietraining, die

vooraf gegeven werd door hun Sensei Johan van Heugten.


Hierna kwam voor verschillende judoka’s de uitvoering van de onderdelen van hun examen aan de beurt.

Zij  begonnen met ’t grondwerk :  houdgrepen, ’t uitkomen hiervan,

armklemmen en verwurgingen. Bij de staande technieken moesten ze : been-heup-schouder en armworpen laten zien. Alles moest zowel links als rechts  worden uitgevoerd.


Voor de jiu-jitsuka’s golden de technieken van : stoten, trappen, Klemmen, bevrijdingen en aanval met mes en stok. Ter afsluiting mochten de leerlingen onderling ’n schijngevecht uitvoeren.


De geslaagden zijn  :  


Judo :  

Adam El Hamdi  gele band – bruine slip, Johan Barel  gele band – blauwe slip,

Estelle Deelen  gele band – groene slip, Vince van Bavel witte band – gele slip.


Jiu-jitsu :  

Kjeld Visser oranje band – bruine slip, Estelle Deelen en Yannick Deelen  

oranje band,  Delana Lammerts van Bueren gele band - groene slip, Kenan Genc

gele band – oranje slip.


Een geweldige prestatie voor deze kanjers en daarom van harte proficiat namens Sensei Johan.


Kijk voor de foto’s in het fotoboek 2

 Examens Judo en Jiu-Jitsu

Zondag 16 December 2018

 Examens Judo en Jiu-Jitsu

Zondag 16 september 2018

Afgelopen zondag 16 december 2018 waren er examens voor vijf senioren leerlingen van Sensei Johan van Heugten.

Eerst werd er door Rebecca Twilt, de toekomstige assistente jiu-jitsu, ’n pittige warming-up gegeven om de spieren goed los te maken.


Niels Raaijmakers opende samen met zijn partner Jari de Hoogh de examens voor de vierde Dan judo.

Hij moest vier verschillende soorten Kata’s uitvoeren : Nage-No-Kata, Katame-No-Kata, Gonosen-No-Kata en Kime-No-Kata.  Bovendien moest hij de overige technieken van ’t grondwerk, staande oefeningen, overnames en combinaties laten zien.

Als sluitstuk moest hij samen met Jesse van Spaandonk veertig worpen in een minuut uitvoeren. Niels behaalde zijn vierde Dan met vlag en wimpel.

Rebecca Twilt moest examen doen voor assistente jiu-jitsu.

Voor ’t theoretische gedeelte was zij reeds geslaagd, maar ’t praktische gedeelte moest ze nog doen.  Uit haar behaalde resultaten blijkt, dat Rebecca ’n prima assistente jiu-jitsu voor Sensei Johan zal zijn.

Albert van der Zanden moest op voor z’n bruine band. Buiten z’n technieken moest hij ook nog samen met Benjamin Akkermans twee Kata’s ‘t Katame-No-Kata en E-Bo-No laten zien.

Boudewijn Meester slaagde voor z’n oranje band en Romy van de Graaf voor haar gele band.

Sensei Johan was supertrots op z’n geslaagde kandidaten, die zulke topprestaties hadden geleverd.  Ook de examencommissie was erg tevreden.

Zondag 25 november wist Vince van Bavel de eerste prijs te behalen en Johan Barel de vierde plaats te bereiken tijdens ’n groot internationaal judo toernooi in Rillaar in Belgie.


Kijk voor de foto’s in het fotoboek 2