Sportschool “Chikara”  Oosterhout  

Budosport

Inhoud Agenda Nieuws Uitslagen Fotoboek
Historie Contact Gastenboek

De verschillende Budo sporten


Op deze pagina wordt meer informatie gegeven over de verschillende Budosporten, Judo en Jiu-Jitsu in het algemeen.


Door op de verschillende plaatjes of op de hyperlinks aan de linkerzijde, of onder de introteksten, te klikken komt u bij de betreffende pagina


Veel leesplezier toegewenst


Algemeen Judo Jiu-Jitsu


Judo

Jigoro Kano

De bedenker van het judo is,Jigoro Kano.

Hij werd geboren op 28 oktober1860 inhet dorpje Mikage in het westen van Japan. Hij was klein en niet erg sterk. Hij bedacht het Nippon-Kodokan-Judo; kortweg JUDO dat letterlijk betekent; de zachte weg. Hij koos deze naam om een duidelijk onderscheid te maken met het harde ju jutsu.


Klik hier om verder te lezenJiu-Jitsu

Ju jutsu is eigenlijk de correcte Japanse benaming voor wat wij kennen als Jiu-Jitsu! Ook wordt het wel eens Nihon Ju Jutsu genoemd (Japans Ju-jutsu).


Ook is er een verbastering opgetreden in de "foenetische" vertaling van de Japanse karaktertekens die Ju en Jutsu ( zacht en kunst) betekenen qua uitspraak! "Djoe-Djoetsoe"! Vandaar dat Jiu-Jitsu meer de moderne "westerse"variant is!


Klik hier om verder te lezenAlgemeen

IBF  =  International Budo Federation


De IBF is de overkoepelende Judobond waar ook Sportschool "Chikara" bij is aangesloten. Diverse verenigingen en sportscholen in Midden- en Zuid-Nederland maken deel uit van deze Judobond.Regelmatig worden er onderlinge- en Internationale judotoernooien georganiseerd.
Algemene informatie over de verschillende Budo-sporten kan via onderstaande link worden verkregen.


Klik hier om verder te lezen


Copyright Chikara ©

webmaster@chikara-judo.nl